Pare za protivgradne strelce

Protivgradna stanicaProtivgradnoj stranici Paligrace dat je nalog da dejstvuje juče u 16,40 minuta, kaže gradonačelnik Niša. Paligrace je jedna od tri od ukupno 13 protivrgradnih stanica u Nišu čiji strelci nisu odbili da rade zbog toga što grad u protekle tri godine nije našao način da isplati dodatne naknade koje zahtevaju. Gradonačelnik Perišić sada kaže da je konačno pronađen model da se na zakonit način isplati donacija strelcima.

Strelci će biti isplaćeni tako što će grad imati ugovor sa RHMZ-om, a nakon toga će RHMZ izmirivati svoje obaveze prema protivgradnim strelcima, kaže Perišić.

Strelci će dobiti novac od grada za ovu sezonu. A šta će biti sa prethodne dve, neizvesno je.
Strelci su, sem naknade od Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ranijih godina dobijali i dotaciju od grada. Kasniji propisi su to iskomplikovali, pa su prethodne dve godine ostali kratkih rukava i nezadovoljni sa četiri hiljade dinara mesečno nisu pristali da i ove sezone dežuraju protiv gradonosnih oblaka.

Grad “obrao” deo voća

Juče je na Gradonosni oblak koji je prošao jugoistočno od Niša dejstvovano sa dve stanice sa ukupno deset raketa, ali je šteta na usevima velika, a posebno su stradale voćarske kulture, kaže zamenik načelnika Uprave za poljoprivredu Ljubiša Stojanović. Komisije za procenu štete jutros su bile na terenu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com