"Parking servis" dao 100.000 dinara za lečenje Andreje

ANDREAKonzilijum lekara iz klinike u Tiršovoj sutra bi trebalo da donese odluku da li šestogodišnja Andreja Stevanović, koja boluje od izuzetno retke bolesti i nema kost potkolenice može da se leči  u Rusiji o trošku države.

U iščekivanju odluke, niški „Parking servis“ uplatio je 100.000 dinara za lečenje male Andreje.  A najavljuju i da će jedan od roditelja dobiti i posao u ovom komunalnom preduzeću.

Dok lekari u Tiršovoj većaju, vreme porodici Stevanović polako ističe. Mala Andreja jedna je u milion kojoj nedostaje kost potkolenice. Od svog rodjenja zna samo za bol. Da bi bol nestao, a Andreja prohodala potrebno je odobrenje republičkog fonda za zdravstvo da  može da se leči u Rusiji o trošku države.

Ali u šifrarniku fonda ne postoji dijagnoza Andrejine bolesti, pa  traže od lekara da se izjasne da li je moguće, ili ne da se Andreja leči u zemlji.

To su lekari koji su već lečili ANdreju. Imaju kompletnu dokumentaciju o njenoj bolesti. Nije mi sada jasno šta toliko moraju da većaju, kaže Goran Stevanović, otac male Andreje

U medjuvremenu viza za Rusiju ističe. Sa operacijom se već kasni, jer je još pre godinu dana Andreja morala da bude operisana. Za prvu operaciju obe noge ruski lekari traže 22.000 evra.  Za Andrejine roditelje, koji su oboje sa fakultetskim diplomama i oboje nezaposleni nedostižna cifra.

Sem 100.000 dinara koje ćemo dati kao preduzeće, svako od zaposlenih će dati kolikomože. A vrlo brzo ćemo zaposliti ili oca ili majku, kaže Marko Janković, direktor JKP „Parking servis“

Račun za pomoć Andreji: 160-1-73 poziv na broj:  54-102-0004737/2

Roditelji male Andreje do sada su sakupili oko milon dinara. Viza im ističe 21. decembra.  Za sve oni koji mogu i žele da pomognu otvoren je namenski račun u banci.

Iz „Parking servisa pozivaju sva javna preduzeća da se uključe i pomognu Andreji da prohoda, igra se i živi i radiuje kao i njeni vršnjaci. I ne samo Andreji, već i drugoj deci kojima je pomoć potrebna.

[mom_video type=”youtube” id=”kktnq3a8ado”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com