TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

“PATKICA ŽUTKICA” NA OTVORENOM

Ispred niškog Pozorišta lutaka za najmađu publiku odigrana je predstava “Patkica Žutkica”, u kojoj su deca interaktivno učestvovala. Zbog rekonstrukcije zgrade pozorišta, niški lutkari su ovaj komad odigrali na otvorenom. Ni vremenski uslovi nisu sprečili roditelje I decu da ponovo u nedelju popodne dođu u velikom broju kako bi uživali u pozorišnoj igri.

Deca vole lutkarske predstave i rado ih gledaju svuda –u vrtiću, pozorištu, pa i na otvorenom.

U vrtiću sam poslednju predstavu gledao “Tri praseta”. Zanimljiva je bila. Bilo je lutaka, kaže četvorogodišnji Stefan Sokić. 

 

 

Glumci Pozorišta lutaka u Nišu znaju da obraduju najmlađe gledaoce. Ispred ove ustanove kulture odigrali su dobro poznatu predstavu “Paktica Žutkica” koja na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima.

Predstava je nastala po motivima priče „Gušče“ Nine Gernet i omogućava deci da aktivno učestvuju u njoj i na taj način kod mališana razvija osećaj za pravednost, prijateljstvo, saosećajnost i podstiče ih da budu hrabri, složni i jaki.

Ovo nije prvi put da niški lutkari predstavu igraju na otvorenom, s obzirom na to da se unutrašnjost Pozorišta rekonstruiše.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com