Penzioneri opet besplatno u gradskim autobusima

GRADSKO VECEOd četvrtka, oko 10.000 Nišlija moći će besplatno da koristi gradski prevoz. Medju njima je oko 1000 penzionera starijih od 70 godina, sa penzijom oko 25.000 dinara, ali i mirnodopski vojni invalidi, štićenici Ustanove Mara, slepa i slabovida lica, hemiplegičari, radnici Zaštitne radionice.

To će grad koštati oko 20 miliobna godišnje, ali domaćinskim poslovanjem uspeli smo da obezbedimo taj novac, kaže gardonačelnik Niša Zoran Perišić.

Došlo je do izmene u tarifnom sistemu gradskog prevoza, pa je sada prva zona proširena. Ovim su ispravljene nelogičnosti, kažu u gradskom veću, jer se do sada zona menjala na sred nekih naselja. Takav slučaj je bio u Medoševcu, Viniku, Vrežini.

Na sednici je verifikovano i pojeftinjenje grejanja. Odnosno, smanjena je cena varijabilnog dela računa za daljinsko grejanje, i to za januar sa 5,12 na 4,63 dinara po kilovat času, odnosno 6 para više za februar. Kada je reč o onima koji nemaju kalorimetre, u januaru je cena grejanja po kvadratu smanjena sa 1004 na 941 dinar, a u februau na 949 dianra. To umanjenje već je ukalkulisano u račune koje su gradjani dobili za ove mesece.