PERIŠIĆ: KNEZ SELO NE MOŽE DA BUDE KOVID BOLNICA! (VIDEO)

PERIŠIĆ: KNEZ SELO NE MOŽE DA BUDE KOVID BOLNICA! (VIDEO)

Foto: Arhiva TV Zona Plus

Inicijativa da se otvori kovid bolnica u Knez Selu je bespredmetna, rekao je odbornik u SG Niša Zoran Perišić, inače direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

“Pokušavajući da sagledamo moguće potencijale u odnosu na objekte koji postoje, odmah na početku mandata sam obišao bolnicu u Knez Selu. Taj objekat nikada nije imao kanalizaciju, ima dve septičke jame koje su se urušile, više puta su išle krivične prijave prema bolnici zbog izlivanja fekalne kanalizacije prema selu.

Znači, nema infrastrukture, a ne postoji ono što je za kovid bolnicu najvažnije – centralni gas, centralni kiseonik”, rekao je Perišić na sednici Skupštine grada Niša.

 

NEMOGUĆA MISIJA

Objekat u Knez Selu je izgrađen 1937. godine i tada je doktrina lečenja plućnih bolesnika bila zasnovana na boravku na svežem vazduhu. Lečenje kovid pacijenata tamo je nemoguća misija, jer ne postoje tehnički uslovi”, ocenio je Perišić

Oborničku inicijativu da se nekadašnja Bolnica za plućne bolesti u Knez Selu opremi kako bi postala kovid bolnica i tako rasteretila Univerzitetski klinički centar u Nišu, podneo je odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković.