Zoran Perišić gradonačelnik Niša
Zoran Perišić gradonačelnik Niša

Smanjenje cene grejanja urušilo bi kompletan sistem daljinskog grejanja, a doveo bi se u pitanje i početak naredne grejne sezone, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Zahteve sa protesta koji je sinoć organizovalo Udruženje skupština stanara nije želeo da komentariše, jer će ih, kako kaže, tek razmatrati.

Smanjivanje cene grejanja u ovom trenutku znači totalno urušavanje sistema daljinskog grejanja. To znači da ćemo se debelo zapitati svi da li će 15. oktobra biti grejanja u našim vrtićima, školama i stanovima, i da li će Jugorosgas prihvatiti da uz enorman dug koji postoji nastavi da isporučuje gas, kaže Perišić.

Nova Srbija poziva na kompromis, a Koalicija za Niš poziva vlast da ubrza rešavanje pat situacije.
U vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci kao rešenje ove situacije vide subvencije za račune za građane sa najnižim primanjima, mogućnost izbora načina obračuna – po metru kvadratnom ili protoku gasa i jasne

protest zbog računa za grejanje
protest zbog računa za grejanje

račune. Smene ili ostavke, kako kažu, ne bi ništa rešile.
Brojni građani, predvođeni Udruženjem skupština stanara protestovali su u ponedeljak uveče, nezadovoljni cenom grejanja i uvećanim računima koje dobijaju poslednjih meseci. Sem smanjenja računa, traže smenu kompletnog rukovodstva Toplane, ali i resornog većnika. Svoje zahteve su ostavili na portirnici Toplane, a nakon protestne šetnje i u Gradskoj kući.