Perišić: Rajković predsednik niške skupštine

NARODNA KUHINJA KAZAN.mp4_snapshot_01.27_[2016.06.28_17.26.42]Direktor Studentskog centra i lider Pokreta socijalista u Nišu Rade Rajković kandidat je za predsednika Skupštine grada Niša, potvrdio je gradonačelnik Niša i funkcioner SNS-a Zoran Perišić. Kandidat za mesto sekretara skupštine je Ružica Đorđević iz SNS-a, koja je sada na mestu zaštitnika prava pacijenata.

Komentarišući eventualno postavljenje Branislava Jovanovića na mesto pomoćnika gradonačelnika, o čemu se ovih dana kalkulisalo, Perišić kaže to nikako ne bi bio njegov izbor.

Ja mogu da govorim o tome da li bi ja uzeo gospodina Jovanovića za svog pomoćnika. Ako mene pitate da li bih ga uzeo, ne bi. Da li će ga gospodin Bulatović uzeti za svog pomoćnika, ne znam, kaže Perišić.

Konstitutivna sednica niške skupštine zakazana je za sutra, a SNS i SPS su se načelno dogovorili da participiraju u vlasti.

Videćete sutra da ćemo imati veliku većinu koja će podržavati rad gradske vlasti. I radikali su pozvani da participiraju u vlasti, kaže Perišić.

Iako je sednica sutra, pregovori još traju, ali načelno je dogovoreno da mesto zamenika predsednika Skupštine grada pripadne SPS-u, kaže Perišić. Perišić još dodaje da će on biti šef odborničke grupe naprednjaka u novom sazivu gradskog parlamenta.