Pet niških sela za vodu duguje 65 miliona dinara

Pet niških sela za vodu duguje 65 miliona dinara

GORNJI MATEJEVACPet niških sela dobilo je od preduzeća “Naissus” zahtev da do kraja januara napravi program otplate dugovanja za vododsnabdevanje. Dugovi su višemilionski, a u mesnim zajednicama kažu da su stariji i od 10 godina. U Naisusu napominuju da su ukupna dugovanja u Krušcu, Sečanici, Humu, Knez selu i Gornjem Matejevcu oko 65 miliona dinara, i očekuju da će Saveti građana spiskove dužnika dostaviti na vreme.

Od niških 5 sela u kojima se duguje za vodu, Gornji Matejevac je rekorder – čak 37 miliona dinara. U Savetu građana najavili su hitan sastanak sa meštanima, kako bi se nagomilani računi konačno isplatili. Nešto bolja situacija je u Knez selu, gde se za potrošenu vodu duguje oko 3 miliona. Meštani kažu, nije toliki problem kriza, koliko neažurnost, a dugovanja svakako neće biti izbrisana.
“Pojedini neće da plaćaju redovno, pa Savet građana stalno saziva sastanke zbog njih. Dugovanja se kreću do 15 do 100 hiljada dinara”, kaže Bogomir Pavlović iz Knez sela.

I u Humu za vodu duguje oko 290 domaćinstava, otprilike dve trećine sela. Neka dugovanja potiču još iz 2005. godine. Predsednik Saveta građana Huma Sava Gavrilović kaže da će dug od oko 6 miliona dinara verovatno biti isplaćivan u ratama, a za dogovor je neophodan veći sastanak.

“Na sastanak će biti pozvani i članovi saveta od pre 2005. godine. Ako ne nađemo rešenje, onda će se verovatno iznos deliti na broj domaćinstava”, objašnjava Gavrilović.

U Naissusu za sada računaju da će Saveti građa da ispoštuju dogovor – rok za dostavu spiska dužnika dat je do kraja januara.

“Naissus je selima poslao zahteve još u decembru. Ukupna dugovanja su 65 miliona dinara”, kaže PR niškog Vodovoda Zoran Ignjatović.

Sela Krušce, Sečanica, Gornji Matejevac i Knez selo u potpunosti se snabdevaju sa niškog vodovoda, dok je u Humu trećina sela još priključena na seoski vodovod.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com