Petar Strugar glumac prve večeri Festivala

Petar Strugar glumac prve večeri Festivala

Petar Strugar, glumac
Petar Strugar, glumac

Tmurno vreme i hladnoća nisu sprečili Nišlije da pogledaju filmove prve festivalske večeri. Svoj glas na samom startu festivala dali su glavnom glumcu filma Mali Budo – Petru Strugaru. Proglašen je za glumca prve festivalske večeri. Uloga je za njega veoma značajna i kako kaže, uživao je tokom snimanja filma.
Pored filma Mali Budo, poblika je imala prilike da pogleda i film Bićemo prvaci sveta Darka Bajića koji je i otvori ovogodišnji festival. Dobitnik je nagrade Zlatna vrata Pule. Sa Niškom publikom prve večeri bili su glumci Strahinja Blažić i Marko Janketić koji kažu da im je čast što su se našli u ulozi košarkaških majstora koje je bivša Jugoslavija nekad imala. Ekipa filma Bićemo prvaci sveta najavljuje i seriju do kraja godine. Inače, druge večeri festivala nišku publiku očekuju filmovi „Panama“ Pavla Vučkovića i „Nebo iznad nas“ Marinusa Gruthofa.

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.