TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

PETKOVIĆ: POSLEDNJI ČAS DA SE KURTI DISCIPLINUJE

Direktor Kancelarije za KiM Petar petković izjavio je danas da je nakon jučerašnje runde dijaloga u Briselu “belodano jasno” da Priština nema nameru da konstruktivno razgovora, ne samo o Zajednici srpskih opština, već ni o bilo kom drugom aspektu normalizacije odnosa.

On je istakao da je poslednji čas da se Kurti disciplinuje, ne samo kako bi prestao da otvoreno i javno podriva proces dijaloga, već i kako bi bio sprečen u jasnoj nameri da destabilizuje region, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kako je rekao, premijer privremenih institucija Aljbin Kurti se “najblaže rečeno šegači i smeje u lice” svim učesnicima dijaloga, uključujući i predstavnike EU, time što za zastoj u pregovorima okrivljuje Beograd, i to samo dan pošto se predstavnik Prištine Besnik Bisljimi u razgovorima ponašao ne samo nekonstruktivno, već i drsko.

Ističe da Beograd dosledno godinama unazad dijalogu pristupa u dobroj veri i na konstruktivan način, smatrajući da je normalizacija odnosa sa Prištinom u obostranom interesu, i neoborivim argumentima to u svakome trenutku može da potkrepi.

“Kurti i njegov ekstremistički kružok u Prištini, sada je to svima jasno, nije zainteresovan za rešavanje problema i nesuglasica civilizovanim i političkim sredstvima, već isključivo za nasilje i jednostrano menjanje situacije na terenu, uključujući stalno provociranje, ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, rekao je Petković.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com