TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

PETKOVIĆ: ZAHTEVAMO HITNO PUŠTANJE NA SLOBODU OBRENOVIĆA I PETROVIĆA (VIDEO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da od međunarodne zajednice zahteva da hitno pusti na slobodu Dušana Obrenovića i Radoša PETROVIĆA, koji su juče uhapšeni u Zvečanu.

On je za Tanjug rekao da je reč o licima koja su mirno protestovala i nisu činila nikakvo nasilje.

“Želim da obavestim javnost da je Dušan Obrenović, ono što smo čuli od njegovog advokata, brutalno pretučen tokom hapšenja, ali i tokom večeri i noći, s obzirom da se Dušan i Radoš nalaze sada u južnom delu Kosovske Mitrovice. Bukvalno su kosovski policajci Albanci pretukli Boga u malom Dušanu i kad to kažem, mislim čak i bukvalno, jer su mu se dodatno svetili zbog toga što je 2016. godine prešao u pravoslavlje, pa je svoje ime Sulejman zamenio imenom Dušan, što mu je kršteno ime”, izjavio je Petković.

Kako je naveo, KFOR je rekao da će da pusti na slobodu četiri Srbina, međutim, puštena su samo dvojica.

“Slagali su i nisu pustili drugu dvojicu. Zahtevamo da hitno puste i Dušana i Radoša, pogotovu što je Dušan sada u jako lošem stanju. Zahtevamo i hitnu hiruršku intervenciju zato što ima posekotine po celom telu, verovatno ima i unutrašnje krvarenje i hematome po glavi i ne može da stoji”, istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da je ovo apsolutno nedopustivo i naveo da je Dušanu Obrenoviću život ugrožen, jer je toliko pretučen da mu je izmenjen i fizički opis.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com