PETROVIĆ:NEMA USLOVA ZA IZRUČENJE NAŠIH DRŽAVLJANA SAD-u (VIDEO)

PETROVIĆ:NEMA USLOVA ZA IZRUČENJE NAŠIH DRŽAVLJANA SAD-u (VIDEO)

 Nema uslova za izručenje Sjedinjenim državama, srpskih državljana koji su okrivljeni u slučaju internet prevare, jer nema dovoljno dokaza kaže ekskluzivno za Zonu plus advokat Milan Petrović. Saslušanje, gde su se ovako izjasnili, održano je u Višem Sudu u Beogradu,  na osnovu Zamolnice za izručenje koja je stigla iz Sjedinjenih Američkih država.

Nakon saslušanja, slučaj ide dalje Krivičnom Veću Višeg Suda koje odlučuje da li će da ispuni zahtev SAD. Konačnu odluku donosi ministar pravede, kaže Petrović koji  očekuje da  se Krivično Veće donese odluku u narednim danima.

Petrović dodaje da Srbija ima dobar pravosudni sistem po kojem može da se sudi za navedena dela, i da ne treba da bude servis za izručenje svojih gradjana, svaki put kada to neko traži.

Protiv 11 Srpskh državljana podignuta je opštužnica  je za internet prevaru, tešku 70 miliona dolara,  kada je oštećen jedan od građana Teksasa, pa je hapšenju u Srbiji  u julu asistirao i američki FBI.

Advokatska kancelarija „Petrović“ zastupa četvoro od 11 osumnjičenih, od kojih je jedna Filipinka u osmom mesecu trudnoće.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com