Pijaca na Delijskom visu ne radi

Still0816_00001Tezge na mini pijaci na Delijskom visu su prazne i zakatančene. Prodavaca nema, a tako je tvrde žitelji već mesecima. Kažu proradile su nakratko aprila, radile još par meseci, i od tada ništa. Ni njima nije baš najjasnije šta se dešava.

Tržnica je ta kojoj je na staranje poverena ova pijaca, koja sem tezgi, i nadstrešnice nema ničeg više. Portabl toalet postoji, ali ne i česma na kojoj bi mogle da se operu ruke. Nema ni zaklona od hladnoće, vetra ili nevremena, jer je pijaca neogradjena. To su neki od razloga na koje su se trgovci ranije žalili. Tada su ,uprkos tome što je najam bespalatn, odustali od prodaje u ovom mini objektu.

U Tržnici medjutim tvrde da uslova za rad ima, već da su problem navike kupaca I prodavaca, da kupuju I prodaju robu na Trošarisnkoj pijaci.

Novac za izgradnju pijace obezbedjen je iz kase Gardske opštine Palilula.

Što je do nas mi smo sve uradili, nabavili dozvole i predali pijacu Tržnici na upravljanje, kaže načelnik Opštinske uprave Marija Brajdić.

U izgradnju pijace na Delijskom Visu Gradska opština Palilula uložila je oko dva i po miliona dinara. Nakon toga poverena je na upravljenje Javnom preduzeću Tržnica.