TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

PIJANI I DROGIRANI: PRIJAVE PROTIV 45 VOZAČA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u centralnoj akciji pojačane kontrole, isključili su iz saobraćaja 45 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, trojicu pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i dvojicu koji su vozili i pod dejstvom alkohola i pod dejstvom narkotika.

Saobraćajna patrola u Nišu zaustavila je muškaraca (21) koji je, upravljajući automobilom „folksvagen“ sa probnom vozačkom dozvolom, pod dejstvom kokaina i sa 0,61 promila alkohola u organizmu, tri puta uzastopno prošao na crveno svetlo.

U Gadžinom Hanu iz saobraćaja je isključen vozač „reno megana“ (42) sa 2,01 promil alkohola u organizmu, u Doljevcu vozač „audija“ (62) sa 1,75 promila, a u Merošini vozač „mercedesa“ (63) sa 1,23 promila alkohola.

Takođe, u Nišu policija je zaustavila vozače „mercedesa“ (43) i „lančije“ (32) koji su vozili sa 1,64 i 1,43 promila alkohola, kao i muškarca (26) koji je upravljao „golfom“, bez vozačke dozvole i sa 1,66 promila alkohola.

Saobraćajna patrola u gradu zatekla je trojicu vozača „pežoa“ (26), „iveka“ (25) I „tojote“ (41) koji su bili pozitivni na marihuanu, dok je muškarac (33) vozio „fijat“ pod dejstvom kokaina, benzodiazepina i marihuane i sa 0,65 promila alkohola u organizmu.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave. Inače, u dane vikenda, na području Policijske uprave u Nišu, otkriven je ukupno 451 saobraćajni prekršaj.

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

SRBIJA: ZA 4 DANA ISKLJUČENO VIŠE 1.200 PIJANIH VOZAČA!

Policijski službenici saobraćajne policije tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena na teritoriji čitave zemlje isključili su iz saobraćaja 1.235 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Čak 192 vozača zadržana su na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com