TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Udarne VESTI

PIJANISTA VELIKOG SRCA STEFAN ĐOKOVIĆ NASTAVLJA HUMANITARNI KARAVAN

Foto: Jelena Vlahović

Pijanista Stefan Ðoković krenuo je u obilazak domova kulture širom Srbije i u svakom gradu u kome će održati klavirski koncert pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić osim promocije lokalnih kulturnih ustanova ima još jedan cilj da podrži mlade uspešne ljude, čije je muzičko obrazovanje u toku.

Ðoković je stekao muzičko obrazovanje u srednjoj školi “Mokranjac” u Beogradu, školovanja je nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a potom u Londonu. Na tom putu obrazovanja i umetnik i njegova porodica susreli su se sa brojnim izazovima koji su bitno uticali na njegovu karijeru.
Mladom Ðokoviću su svaka nagrada, donacija i podstrek izuzetno značili da nastavi dalje. Baš zbog toga, prepoznavši izazove sa kojima se mladi talentovani umetnici susreću tokom svog razvoja, kompanija Wiener Städtische osiguranje odlučila je da koncertni program Stefana Đokovića bude i povod da u svakom od gradova koji poseti promoviše i nagradi talenat i upornost lokalnih buducih virtouza pod nazivom Wiener Talenti.
Foto: Jelena Vlahović

U Nišu ovo priznanje  pripalo je pijanistkinji Loli Veljković, rođenoj 18.11.2009.godine . Njen talenat i ljubav za klavirom ispoljila se kad je imala samo četiri godine. Tada je prvi put sela za porodični klavir i pronašla svoj muzički put. 2015.godine se upisala u muzičku školu u Aleksincu i za samo godinu dana  savladala vežbe, kratke kompozicije i komade, a već sledeće godine je počela  da se takmiči i da svoj talenat prikazuje ljubiteljima klasične muzike.

Foto: Jelena Vlahović
Lola je osvajala nagrade na mnogim takmičenjima poput nagrada na takmičenju Davorin Jenko, laureat je takmičenja Mladi virtuoz ,takmičenja Dr  Miloje Milojević Kragujevac ,laureat takmicenja Mihajlo Vukdragović Šabac, osvojila je nagrade na Republičkom takmičenju I nagradu Art fest Makedonija
Foto: Jelena Vlahović

Lolina ambicija i želja za sviranjem klavira, dovela je da se 2019. godine upiše u osnovnu muzičku školu “Niš” radi daljeg napredovanja, u početku u klasi prof. Elene Denčić, a zatim u klasi prof.Danijela Dojčinovića u čijoj je klasi i danas.

Stefanova podrška Loli izuzetno znači, kao i nagrada kompanije Wiener Städtische osiguranje, a posebno je raduje činjenica da će imati priliku da  nastupa u Beogradu sa ostalim laureatima ovog projekta u decembru 2023. godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com