Ping – pong sa niškom Pivarom: Opet stečaj!

Ping – pong sa niškom Pivarom: Opet stečaj!

PIVARAUmesto da niška Pivara bude vraćena bugarskom investitoru, kako je naložio viši Privredni apelacioni sud u Beogradu, novom odlukom niškog Privrednog suda, opet im je uvedna mera zabrane raspolaganja imovinom.
To su saopštili predstavnici bugarskog kupca, “Grupe kapitalni projekti” koji tvrde da im je, iako im rešenje Privrednog apelacionog suda u Beogradu nije dostavljeno ni posle pet dana, juče ekspresno uručeno novo rešenje niškog suda doneto istog dana.

Ako je i bilo sumnje sada je jasno da neko želi da stranom investitoru otme imovinu koja je kupljena u legalnom i zakonom predviđenom postupku, a to potvrđuje svojim izveštajem i Agencija za licenciranje stečajnih upravnika koja je ispitivala rad stečajnog upravnika i utvrdila da je radio po zakonu, i da spreči da se zaposle radnici a pivara počne proizvodnju, navodi se u saopštenju Nikole Karanovića, kojeg je za menadžera Pivare postavila “Grupa kapitalni projekti”.

Za sada nismo uspeli da dobijemo nikakvu informaciju iz Privrednog suda u Nišu.
A “Grupa kapitalni objekti” najavljuje da će “za zaštitu svoje imovinu koja je kupljena i u potpunosti isplaćena po javno beležnički potvrđenom ugovoru o kupoprodaji i ispunjenom u potpunosti, upotrebiti sva zakonom dozvoljena sredstva.”
Podsetimo, niška Pivara prodata je letos iz stečaja, javnom pogodbom, posle 8 neuspelih licitacija. Međutim, septembra je vraćena u stečaj, jer je drugi nezadovoljni kupac, beogradska kompanija “Lus invesment” tražila da se zbog propusta u procesu prodaje poništi ugovor o kupovini.