protest 2Zasedanje niške skupštine praćeno je protestima nezadovoljnih Nišlija – građana koji su nezadovoljni radom Gradske toplane i radnika Mediane zbog najavljenog pripajanja dela JKP Gorica ovom preduzeću. Uprkos tome, sednica se odvijala po planu.

I pored protesta, negodovanja i pištaljki ispod prozora niške skupštine, odbornici su usvojili Odluku o toplotnoj energije, a Udruženje predsednika  skupština stanara odlučilo je da prekine proteste dok se ne formira konačna cena grejanja. Nezadovoljni građani došli su na plato ispred skupštine pre početka sednice i odbornike i većnike dočekivali glasnim zvižducima.

protesttDok gradonačelnik Niša ponavlja da se svim opravdanim zahtevima izašlo u susret, opozicija je na strani nezadovoljnih. Kažu, Niš je jedini grad u kome je glavna tema kako se isključiti sa grejanja.
Gužva ispred skupštine postala je još veća kada su došli I radnici Mediane, nezadovoljni najavom da će im se pripojiti ceo sektor Zelenila JKP Gorica. Oni smatraju da će to ugroziti poslovanje Mediane, a direktor Mediane Bratislav Vučković smatra da se ovim sprema njegova smena.

 

Ovaj tekst deo je projekta „Pitajte građane“ koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.