LJUDIOdlazeću 2015. pamtićemo po izbeglicama, terorističkim napadima, ali i fantastičnim uspesima Novaka Djokovića,što se globalnih dogadaja tiče. Ovi lokalni bili su manje upečatljivi, manje tragični i manje radosni, pa će 2015. biti upamćena kao jedna sasvim obična, pomalo dosadna godina.

Stezali smo kaiš. Plate su smanjene, penzije takodje, spremni su i spiskovi za otpuštanje prekobrojnih u javnom sektoru. Ali je to bilo neophodno, uveravalju nas, kako bi u 2016. živeli bolje.

I na kraju Niš. Mirna i dosadna godina, za gradjane najvećeg grada na jugu Srbije. Nije nas zaobišla štednja, nisu ni poplave tamo s proleća, ali nisu to bile nedaće sa tragičnim posledicama.

Nisu nas zaobišli ni štrajkovi. Celog leta se protestovalo. Najpre radnici gorice zbog neisplaćenih zarada , pa onda i gradjana nezadovoljnih cenom grejanja.

Ali bilo je i dobrih vesti. U Nišu se gradilo. Rekonstrusiane su ulice, rekonstrusian je i bazen, krenulo se u izgradnju akva parka. Otvrena su i nova radna mesta. U fabrici Dzonson elektrik, a pred sam kraj godine stigla je najava da i jedna turska kompanija želi da započne posao u Nišu.

Pa možda naredna, 2016. bude zaista bolja.

 

Ovaj tekst deo je projekta „Pitajte građane“ koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.