четвртак, јул 18

Po kojim modelima rade škole sledeće nedelje?

0
27

Od ponedeljka, 20. septembra, učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola u devet opština radiće po drugom modelu nastave, odnosno kombinovanoj nastavi, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete. Drugi model nastave primenjivaće se u Arilju, Bogatiću, Valjevu, Lajkovcu, Ivanjici, Knjaževcu, Koceljevi, Kragujevcu i Topoli. Takođe drugi model će se primenjivati i u srednjim školama na teritoriji 45 lokalnih samouprava i to u:

Nišu, Sokobanji, Babušnici, Velikoj Plani, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Chupriji, Vranju, Trgovisdstu, Aleksandrovcu, Trsteniku, Kraljevu, Novom Pazaru, Tutinu, Kikindi. Takođe, kombinovanje neposredne nastave i nastave na daljinu biće primenjivano i u Beogradu, Boru, Petrovcu na Mlavi, Zaječaru, Kosjeriću, Prijepolju, Čajetini, Bojniku, Vlasotincu, Leskovcu, Vršcu, Valjevu, Ubu, Bogatiću, Vladimircima, Krupnju, Šapcu, Gornjem Milanovcu, Lučanima, Čačku, Aleksincu. Model će se primenjivati i u Rumi, Prokuplju, Aranđelovcu, Kragujevcu i Topoli.

Od 20. septembra na teritoriji osam lokalnih samouprava primenjivaće se treći model nastave, odnosno online nastava. Nastavu od kuće pohađaće učenici srednjih škola u Bajinoj Bašti, Užicu, Lebanu, Lajkovcu, Ljigu, Ivanjici, Beloj Palanci i Sremskoj Mitrovici.

Kako se navodi, treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se i dalje u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Leave a reply