Pobednik-Ugostiteljsko turistička škola Niš

Pobednik-Ugostiteljsko turistička škola Niš

SINGIDUNUMUgostiteljsko turistička škola iz Niša osvojila je prvo mesto na takmičenju srednjoškolaca turističkog smera, koje je organizovao fakultet Singidunum. Na takmičenju je učestvovalo deset ekipa iz škola niškog regiona. Tema nadmetanja je razvoj turizma na planini Zlatar.

Planina Zlatar kao tema takmičenja budućih radnika u turizmu. Srednjoškolci smera turistički tehničar, iz niškog regiona, svojim idejama o razvoju ove planine, pokušaće da izbore mesto na finalnom takmičenju narednog vikenda u Beogradu. Imaju tremu, kažu, ali i ideje za koje se nadaju da će biti pobedničke.

Turizam je jedina grana privrede koja beleži rast iz godine u godinu. Jedan od razloga što fakultet Singidunum organizuje ovo takmičenje jeste i namera da što više mladih podstakne da se bave ovim, perspektivnim zanimanjem.

U finalu će se osim prvoplasirane ekipe, naći još i dve drugoplasirane-ekipa turističko ugostiteljsko turističke škole Niš i Trgovinsko ugostiteljske škole Leskovac, kao i dva tima koja su osvojila treća mesta- ekipa Srednje turističke škole Branislav Nušić iz soko Banje i Tehničke škole iz Knjaževca.

Prvak državnog takmičenja, koje se 27. marta održava u Beogradu, osvojiće dvodnevni boravak na Zlataru.