TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura

POČELA LIKOVNA KOLONIJA U DIVLJANI (VIDEO)

Umetnost jednako humanost. Ovako se najkraće može definisati likovna kolonija koju treću godinu zaredom organzuju opština Medijana i udruženje umetnika Car Konstantin. Kolonija će trajati četiri dana, a radovi umetnika odlaze na aukciju. Prikupljena sredstva biće donirana Ginekološko akušerskoj klinici.

Treću godinu zaredom GO Medijana i udruženje multimedijalnih umetnika ”Car Konstantin” organizuju likovnu koloniju. Kolonija je humanitarnog karaktera, pa će radovi svih umetnika biti ponuđeni na aukciji, a novac od prodaje je namenjen GAK. Na koloniji učestvuje deset umetnika iz jugoistočne Srbije.

Poručila bih svim mladim likovnim umetnicima da učestvuju u ovim humanitarnim akcijama – kaže Jelena Stošić, jedna od učesnica na koloniji.

Opštinu Medijana očekuje bogat kulturni program ovog leta. Likovna kolonija traje od 11-15. Jula i održava se u Divljani za razliku od prethodna dva puta kadaje bila održavana u Svetosavskom parku. Za organizaciju likovne kolonije izdvojeno je 120 hiljada dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com