Počela montaža drvenih tezgi na Cvetnoj pijaci

cvetna pijacaStrpljenje cvećara, udruženih u organizaciju Cvet juga se isplatilo. Montaža drvenih tezgi za prodaju cveća na Cvetnoj pijaci je počela, iako su na njih čekali više od godinu dana. U toku je postavljanje deset tezgi, od 19 koliko je Ugovorom izmedju JKP “Tržnica”, Uprave za poljoprivredu i Udruženja cvećara “Cvet juga” dogovoreno.

Ugovor je potpisan još avgusta 2014. Njime je precizirano da tezge budu postavljene do januara 2015. godine. Medjutim, na postavljanje su cvećari čekali duže od godinu dana.

Čekamo više od godinu dana, ali evo konačno je počelo, kaže proizvodjač cveća Emilijan Simeon.

Svašta se izdešavalo za tih godinu dana. Poštujuću ugovor, cvećari su za izgradnju kućica platili dva, Uprava za poljoprivredu još milion dinara. Ali Tržnica nije obezbedila mesto za njihovo postavljanje. To je cvećare koštalo još dodatnih 440 evra mesečno za ležarinu, pa su rešili da presaviju tabak i tuže Tržnicu zbog nepoštovanja potpisanog Ugovora. Medjutim, dogovor je nekako postignut, pa se od tužbi i odustalo.

Loše je da se tuže udruženja i jedno javno preduzeće. Na kraju su pregovori urodili plodom i uspeli smo da sklopimo dogovor, koji odgovara svima, kaže direkotor JKP Tržnica Radovan Milojević.

Uskoro će biti oslobodjeno mesto i za preostalih devet tezgi. Traži se odgovarajući prostor, nastavlja Milojević.

Cvećari su po Ugovoru dužni da u narednih sedam godina koriste kućice i ne smeju da ih prodaju, niti izdaju.