Počela sanacija klizišta

Počela sanacija klizišta

klizište sanacija 3Nakon brojnih peripetija i duge potrage za izvođačem radova, konačno je počela sanacija klizišta u ulici Partizanskih kurira. Zemlja je ovde proradila maja prošle godine a stanari nekoliko kuća svakoga dana su strahovali za svoju bezbednost.

Mašine su već tu, priprema se gradilište i nabavlja potreban materijal. Za početak će biti izgrađen prvi potporni zid visok tri i po metra, koji će štititi kuće od daljeg klizanja zemlje, a onda i cela kaskadna betonska mreža koja će stabilizovati celo brdo. Težak posao, o čemu svedoči i podatak da se izvođač radova našao tek iz šestog pokušaja.

 

Naša firma ima iskustva u ovakvim poslovima. Posao jeste težak ali ne i neiizvodljiv. Rok je 70 radnih dana, kaže Ljubiša Milenković iz “SIN inženjeringa” Beograd.

klizište sanacijaGradska vlast je odavno odobrila novac za sanaciju, pa čak i podigla cifru za radove na 12 miliona dinara. Iako je plan bio da se sve rešava po ubrzanom postupku, zbog čega je niški Štab za vanredne situacije još sredinom jula proglasio vanrednu situaciju, meštani kažu da su strepeli da li će i ovu zimu da dočekaju strahujući za svoje živote i imovinu. Bili su u stalnom kontaktu sa nadležnima, a obraćali su se i našoj televiziji.

U isto vreme, maja 2014. godine, na teritoriji opštine Palilula počelo je da radi i klizište u Gabrovcu. Uskoro počinje sanacija i tog klizišta, čeka se potpisivanje ugovora sa izvođačem radova.

 

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.