prvaciĐaci su ponovo u klupama. Školska godina počela je regularno u svim školama,  za sada bez štrajka prosvetara. Ipak, nije isključeno da će nastavnici u štrajk već za mesec dana, ako se sindikati prosvete ne dogovore sa Ministarstvom oko zbrinjavanja tehnoloških viškova i isplaćivanja jednokratne pomoći.
Prema podacima Školske uprave u Nišu, u osnovne škole Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga upisana su 4.682 prvaka. U Nišu ih je 2.411, što je za tridesetak manje nego lane.

U niškoj osnovnoj školi „Miroslav Antić“ organizovana je priredba za đake prvake, koji sa nestrpljenjem čekaju da prvi put sednu u đačke klupe.

Na žalost, njih je manje nego drugara koji su završili osmi razred. Gotovo u svim školama broj đaka  osetno se smanjuje. „Mika Antić“ je ipak popunio pet odeljenja prvaka u matičnoj školi i jedno u Vrežini. prvaceUkupno 128 đaka. Sve je spremno i za novine koje se uvode od ove jeseni.

 

Jedna od osnovnih novina je razlika u ocenjivanju u prvom razredu, kao i zimski raspust iz dva dela, kaž direktor OŠ „Miroslav Antić“ Miloš Stanković.

Prvi deo raspusta traje od 31. decembra do 8. januara, a drugi od 1-12. februara.

Prijemu za đake prvake u školi „Miroslav Antić“ prisustvovalo je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković i predstavnici opštine Pantelej, na čijoj se teritoriji ova škola nalazi.

 

Ovaj tekst deo je projekta „Pitajte građane“ koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.