TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA SPECIJALIZOVANA ODELJENJA

Počela je prijava učenika za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija, kao i za umetničke srednje škole i trajaće do 22. aprila 2024. godine. Elektronska prijava kandidata vrši se na portalu Moja srednja škola. Ukoliko učenici ne iskoriste mogućnost prijave elektronskim putem, mogu se za polaganje prijemnog ispita prijaviti 19. ili 22. aprila, od 9 do 16 časova u svojoj osnovoj školi ili u školi u kojoj polažu prijemni ispit. Polaganje prijemnih ispita biće organizovano u srednjim školama od 10. do 19. maja.

Preliminarnim planom upisa za školsku 2024/2025. godinu predviđeno je nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju i istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingvalna odeljenja, kao i za umetničke srednje škole – likovne, baletske i muzičke.

Za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja i umetničke škole je potrebno da učenik položi i prijemni ispit kojim se proveravaju sklonosti i sposobnosti učenika, dodaje se u saopštenju Ministarstva prosvete.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com