POČEO DEVETI GASTRO TURISTIČKI FESTIVAL NA KEJU (VIDEO)
U Nišu je počeo deveti Gastro – turistički festival. Na keju na Nišavi takmiči se više od 400 kuvara iz 11 zemalja. Najbolji će bit nagrađeni, a Nišlije će do 2. jula moći da uživaju u bogatom zabavnom programu i degustaciji riblje čorbe, roštilja i vojničkog pasulja koji će pripremiti Vojska Srbije.
Na masterklasu prenose svoja znanja. Među njima su i najbolji takmičari iz Leskovca koji će pripremati jela od ribe i mesa kao i razne poslastice.
Ocenjuju ih najiskusniji, međunardno priznati kuvari.
Najzanimljivija su takmičenja, gastro pijaca, improvizovana kafana a biće i degustacije raznih jela za građane.
„Za građane će biti degustacija roštilja i vojničkog pasulja koji će pripremiti Vojska Srbije“, kaže Ančica Dimitrijević, predsednik Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika Niš.
Na Gastro-turističkom festivalu u Nišu tokom u amfitetatru na keju biće i bogat zabavni program i koncerti Renata Henca i Crnih mambi.