TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Udarne

POČEO OSMI MUZIČKI EDIKT (VIDEO)

U porti Sabornog hrama u Nišu otvoren je osmi međunarodni festival horske duhovne muzike “Muzički edikt”. Festival traje  do 7. juna, a svake večeri program počinje u 19.30 sati.

“Sve što diše neka hvali Gospoda” – u porti Sabornog hrama u Nišu pod tim motom otvoren je Međunarodni festival horske duhovne muzike “Muzički edikt” osmi po redu u rodnom gradu svetog cara Konstantina. Učesnici festivala kojih je više od 800, dolaze iz Srbije i još 11 zemalja.

Na ovogodišnjem ediktu učestvuje 18 horova, među njima i Hor Sikstinske kapele iz Vatikana koji će prvi put nastupiti u Nišu kao i Hrišćanski hor kalkutskih škola iz Indije, a tu su i domaćini, Crkveno pevačka družina Branko, koja postoji već 136 godina.

Svoju duhovnu i svetovnu nacionalnu tradiiju predstaviće i horovi iz Španije, Italije, Nemačke, Palestine, Rumunije, Crne Gore, Republike Srpske, Poljske i Severne Makedonije.

Večeras, drugog festivalskog dana u niškom Sabornom hramu nastupa hor Sveti Stefan Dečanski iz Berlina – Nemačka, palestinski hor Svetog Jakova iz Jerusalima, Akademski hor SKC-a iz Niša i hor Radio televizije Srbije.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com