субота, јул 20

(VIDEO)Počinje euro groznica u Minhenu: Naša očekivanja velika, ali…

0
62

Evropsko prvenstvo u fudbalu, 17. po redu, počinje večeras u Minhenu utakmicom između Nemačke i Škotske (21.00), a prvi put samostalno na finalnom turniru učestvovaće Srbija. Srpski tim, pod imenom SR Jugoslavija, poslednji put igrao igrao je u Holandiji u Belgiji 2.000 godine i stigao do četvrtfinala.

 

U međuvremenu propustili smo pet šampionata i sada se pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića Piksija vraćamo na glavnu evropsku pozornicu. Srbija je u grupi C i prvi meč igra sa Engleskom u nedelju u Gelzenkirhenu, a potom slede dva meča u Minhenu – protiv Slovenije 20. i Danske 25. juna.

Jedini zvanični debitant je Gruzija, a titulu brani Italija. Sem u Minhenu i Gelzenkirhenu, utakmice će se igrati još u osam gradova, a finale je 14. jula u Berlinu.

Domaćini su i Dortmund, Frankfurt, Štutgart, Hamburg, Dizeldorf, Keln i Lajpcig.

Sastavi grupa:

Grupa A: Nemačka, Škotska, Mađarska – Švajcarska.

Grupa B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija.

Grupa C: Engleska, Srbija, Danska, Slovenija.

Grupa D: Francuska, Poljska, Holandija, Austrija.

Grupa E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina.

Grupa F: Portugal, Turska, Češka, Gruzija.

Navijači Škotske ispred hotela Srbije: „Pobedite Englesku, molimo vas“

Više desetina navijača Škotske okupilo se večeras u centru Augsburga ispred hotela „Maksimilijan“, u kojem je reprezentacija Srbije i skandiraju: „Pobedite Englesku, molimo vas“.

Škotski navijači su se fotografisali sa reprezentativcima Srbije, potom i aplauzima pozdravili Mijata Gaćinovića, Nemanju Maksimovića i Srđana Mijailovića koji su izašli u šetnju, a zatim su im poručili: „Pobedite Englesku, molimo vas“.

Simpatizeri reprezentacije Škotske nalaze se u Augsburgu, 70 kilometara od Minhena u kojem će njihova selekcija sutra od 21.00 igrati protiv Nemačke na otvaranju Evropskog prvenstva.

 

Leave a reply