NARODNO POZORISTEIzvođenjem predstave „Borilački klub“, niško Narodno pozorište 29. septembra počinje novu sezonu. Najavljuje se nekoliko premijera, a za početak sezone i gostovanje baleta iz Rusije.

“Kir- Janja”, “Seviljski berberin”, “Joneskove Masakrarije”, “12 gnevnih žena” samo su neke od predstava koje će Nišlije moći da pogledaju u niškom Narodnom pozorištu u ovogodišnjoj sezoni.

Niški teatar ima velike planove, a zvanično sezonu otvara u ponedeljak, predstavom “Borilački klub”, najavljuje upravnik Narodnog pozorišta Ivan Vuković .

Nišlije će 12. oktobra imati priliku da pogledaju i gostujući balet iz Rusije koji će osim niškog, posetiti i beogradsko i novosadsko Narodno pozorište.

Niške glumce već na početku sezone čeka i važno takmičenje u Leskovcu. Na festivalu „Joakim Vujić“ Nišlije će 1. oktobra nastupiti sa predstavom „1915 – tragedija jednog naroda“.

U novoj sezoni cena karata će ostati ista, pa će Nišlije za jednu predstavu morati da izdvoje 400 dinara. Za studente, đake i penzionere biće posebnih pogodnosti – 50 odsto popusta za svaku predstavu.

[mom_video type=“youtube“ id=“EXr1eSXnTUk“]