Počinje reorganizacija Gorice

Počinje reorganizacija Gorice

jkp gorica radnikPočinje reorganizacija JKP Gorica, koja već duže vreme ima velikih problema u poslovanju. Sektor “Zelenilo” pripojiće se JKP Mediana, gde je pre osnivanja Gorice i bio, a sektor “Signalizacija” preći će u JP Parking servis. Gorica će nastaviti da se bavi pogrebnim uslugama i održavanjem grobalja, ali će u nadležnost dobiti i održavanje seoskih grobalja. Gorica je postala neodrživi sistem sa nasleđenim dugovima, gomilom nepovoljnih kratkoročnih kredita i preglomaznom administracijom, smatra gradonačelnik Zoran Perišić.

Možda je bezobrazno, ali treba tako reći – jedan šiša travu a dva i po ga gledaju kako šiša travu, kaže Perišić nakon sednice Gradskog veća, koje je usvojilo ovaj predlog.

Mesecima unazad u Gorici se štrajkuje, a račun je često u blokadi. Perišić navodi da je pre dva dana blokada Gorice bila 60 miliona dinara, i da, čak i kad im grad isplati sve, i poslednju fakturu, Gorica neće imati za platu.

Dogovor je da, nakon septembarske sednice Skupštine grada, Gorica ima rok od 30 dana da sklopi

gradonačelnik Niša Zoran Perišić
gradonačelnik Niša Zoran Perišić

posebne ugovore o preuzimanju delatnosti sa parking servisom i Medianom, kako bi sve bilo spremno za oktobarsku sednicu gradskog parlamenta.

Ti rokovi su određeni, a na pitanje, goruće za radnike Gorice, kada će plata, odgovora nema.

Ne mogu da vam odgovorim na to pitanje. Samo mogu da obećam da će grad izmiriti svoje obaveze, rekao je Perišić.

Inače, JKP Gorica osnovana je 2009. godine kao preduzeće zaduženo za saobraćajnu signalizaciju, održavanje zelenila i pogrebne usluge.

 

 

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com