Podignuta optužnica protiv Novakovića

Podignuta optužnica protiv Novakovića

novakovicViše javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Igora Novakovića za zloupotrebu službenog položaja, ali još nije potvrđena. Tužilaštvo je u međuvremenu odustalo od optužbi za prodaju mobilnih telefona uzetih od Telekoma Srbije , potvrdili su u TV Zona plus u Tužilaštvu. Za ovo krivično delo optužnica je podignuta protiv radnika Telekoma, a Novaković se i dalje tereti za zloupotrebu službenog položaja i nameštanje tendera .

Više javno tužilaštvo je završilo istražni postupak protiv funkcionera SPS-a Igora Novakovića zbog finansijskih malverzacija u vreme dok je bio direktor Jugoistoka. Optužnica je podignuta i očekuje se da bude potvrđena, rečeno je Tv Zona plus u Višem javnom tužilaštvu. Ali se Novaković više ne tereti za navodnu preprodaju mobilnih telefona nabavljenih preko Jugoistoka.

Igor Novaković za TV Zonu kaže da će svoj komentar dati već u sredu. A na fejsbuk profilu tvrdi da mu je, kako kaže, „igranku sa mobilnim telefonima i automobilima“ nameštena politički. U postu u koji je, kako kaže namenjen, upravo neprijateljima, zaklinje se da će svi koji su učestvovali u „nameštanju progona“ završiti na robiji. I objavljuje im rat!

Optužbe za nameštanje tendera ne pominje. A za to ga Tužilaštvo i dalje tereti.

Novaković i još pet osoba uhapšeni su početkom godine zbog sumnji da su nameštali tender i izvlačili novac preko dve fantomske firme, a sve za vreme dok je Novaković bio direktor Jugoistoka. Radi se o sumi od 30 miliona dinara. Zajedno sa Novakovićem, privedeni su i direktori ptreduzeća CIM Grupa Predrag Stoiljković i Bratislav Stoiljković, kao šef kabineta Igora Novakovića, Predrag Vlajković.