SLAVKOVICPodizanje kredita od 300 miliona dinara za tekuću likvidnost gradskog budžeta u Nišu, privremeno je stopirano, potvrdio je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

On se osvrnuo na raniju izjavu načelnika Uprave za finansije da to nije po propisima jer ne postoji odluksa Skupštine. Ipak, zamenik gradonačelnika tvrdi da u podizanju tog kredita ne bi bilo ničeg nezakonitog i da se s tim njegovim mišljenjem saglasio i predsednik Skupštine grada.

Konsultovao sam se sa njim, ne samo kao predsednikom Skupštine, već i eminentnim profesorom i saglasili smo se da je sve urađeno po zakonu i da se radi samo o realizaciji jedne od hiljadu stavki u budžetu, tvrdi Slavković.

Slavković: Obaveze prema školama izmirene

Podsetimo, odluka da se podigne kredit za likvidnost usledila je nakon što je država privremeno obustavila redovni nenamenski transfer Nišu, jer grad nije izmirivao obaveze prema školama, pa su njihovi računi bili blokirani. To je podiglo veliku političku buru, a Slavković kaže da su u međuvremenu obaveze grada prema školama izmirene.

Ostale su blokade za samo dve škole u iznou od oko 60.000 dinara, a Slavković kaže da očekuje da to bude izmireno do kraja dana, kao i da do kraja nedelje u gradsku kasu stigne i privremeno blokiran transfer iz Republike od 60 miliona dinara.