Podrška porodici

djukic-dejanovic-i-bulatovic Posticaj rađanju, zapošljavnje i podrška porodicama. Promena polulacione politike je neophodna, a novi modeli podrške trebalo bi da donesu bolje rezultate, slažu se ministrka Slavice Đukić Dejanović i gradonačelnik Niša. Ministarka napominje da se još jednom mora ispiati svaka stavka kada su u pitanju stimulativne mere koje grad daje porodiljama.

Mora se još jednom preispitati da li je na primer 68 miliona, koliko godišnje ide za nezaposlene trudnice kao jednokratna pomoć, treba dati na taj način, kao stimulaciju i da kada se taj novac potroši porodilja iza toga nema ništa ili osnovati od istog novca Fond za zapošljavanje porodilja, kaže Đukić Dejanović.

Bez porodice, bez rađanja, bez dece nema ekonomije,nema budućnosti i mi smo zaostala davanja i naknade porodiljama od 8 meseci odredili kao prioritet i da se sve što se duguje u tom smislu isplati, kaže Bulatović.

Ministarka dodaje da se razgovaralo i tome da je jug Srbije najtipičnije mesto gde postoji  problem unutrašnjih migracija što negativno utiče na populacione parametre i da Niš ima stručni potencijal kojim  može pomoći u pronalaženju načina da mladi ljudi ostanu u svojim sredinama.