krv 5U organizaciji Opštine Prokuplje, Sportskog saveza Opštine Prokuplje i Kancelarije za decu i mlade održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, na kojoj su učešće uzeli sportisti i sportski radnici našeg grada.

Planirali smo ovu akciju još pre nekoliko meseci, ali sada su se stvorili uslovi za njenu realizaciju. Vrlo sam zadovoljan odzivom sportista i sportskih radnika, koji su još jednom pokazali svoju humanost, rekao je Dragan Milićević, predsednik Sportskog saveza Opštine Prokuplje.

Opština je u potpunosti stala uz ovakvu akciju uz poruku da će uvek biti uz sportiste.

Lokalna samouprava u potpunosti podržava akciju „Poentiraj za život“ i zadovoljstvo nam je što se i Kancelarija za mlade uključila u ovu akciju. Sportisti su najbolji primer humanosti što su danas još jednom pokazali i ovo je, nadam se, samo početak nekih budućih akcija, rekao je Dejan Lazić, član Opštinskog veća.

Pored sportista i veliki broj mladih uzeo je učešće u dobrovoljnom davanju krvi.

Očekujem da animiramo mlade kako bi dobili nove davaoce krvi što nam je preko potrebno. Trudićemo se da ovo postane tradicionalna akcija, rekao je Dejan Kostadinović, šef Kancelarije za decu i mlade.

Služba za transfuziju bolnice u Prokuplju ovom priliko još jednom je podsetila kolika je važnost dobrovoljnog davanja krvi.

Sportisti su se odazvali i još jednom su pokazali da im je humanost na prvom mestu. Što se tiče rezervi krvi moram da kažem da su nam ovakve letnje akcije vrlo važne, jer je tad deficit svih krvnih grupa, rekla je dr Nadica Perić, transfuziolog bolnice u Prokuplju.

By rezija