Pojedina sela u Svrljigu, Boljevcu i Knjaževcu još uvek bez struje

Pojedina sela u Svrljigu, Boljevcu i Knjaževcu još uvek bez struje

svrljig-led-i-zimaPo tri sela u opštini Svrljig i Boljevac i deset sela u knjaževačkoj opštini i dalje su bez struje, dok potrošači sa područja Moravičkog okruga imaju električnu energiju. Prema rečima šefa kabineta direktora Jugoistoka Dragoslava Pavlovića na provodnicima se nalazi i više kilograma leda, a oni nisu projektovani da izdrže toliki teret. Trenutno je na terenu više od 200 elektromontera, a za one koji struju još uvek nemaju obezbeđeni su agregati.

Situacija u Svrljigu polako se popravlja. Putevi su prohodni, a većina sela dobilo je struju. Opštinski štab za vanredne situacije dogovara akcije sa predstavnicima Jugoistoka na otklanjanju kvarova, zameni stubova i na normalizaciji snabdevanja strujom. Situacija je slična i u Boljevcu i Knjaževcu. Deset sela u knjaževačkoj opštini i tri u Boljevcu i dalje su bez struje, ali se vreme popravilo. Kako šef kabineta direktora Jugoistoka Dragoslav Pavlović kaže više od 200 elektro montera je na terenu.

Tamo gde nema struje nabavljeni su agregati. Bitno je da se situacija polako popravlja, kaže  šef kabineta direktora Jugoistoka Dragoslav Pavlović.

U pomoć su pritekle i ekipe montera iz Elektrovojvodine, Beograda, Kragujevca, Kraljeva i Knjaževca kako bi se što pre otklonili kvarovi na mreži.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da svi stanovnici uredno plaćaju struju I traži od Jugoistoka da im je što pre obezbede. Ona insistira da se što pre zamene svi dotrajali stubovi na teritoriji opštine. Narodni poslanik i prethodni predsednik opštine Milija Miletić rekao je na sednici Štaba da je ranije u više navrata tražio da se zamene stari stubovi i proveri stanje na terenu. Nadležni u Jugoistoku očekuju da većina sela tokom dana ili u petak dobiju električnu energiju.

[mom_video type=”youtube” id=”qctiRvMiIWc”]