уторак, јул 16

POKRENUTA PROCEDURA ZA BESPLATAN PREVOZ ZA NAJSTARIJE NIŠLIJE (VIDEO)

0
26

Milan Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz

Već je pokrenuta procedura za obezbeđivanje besplatnog gradskog prevoza za penzionere starije od 75 godina, rekao je u Jutarnjem programu Zone plus direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić. Tu novinu u socijalnoj zaštiti najstarijih sugrađana najavila je gradonačelnica Niša koja je u novogodišnjoj noći obišla penzionere u renoviranim prostorijama Mesne kancelarije „Mija Stanimirović“.

Gradonačelnica je najavila a mi smo već krenuli u proceduru koliko je to novca, koliko ima penzionera, koliko će to koštati grad, kako bi se našim penzionerima omogućilo što pre da imaju besplatan gradski prevoz. “ – rekao je Milan Milić, gostujući na Zoni Plus.

Milić kaže da je ostavljena mogućnost da se izmene neke linije, tamo gde su se potrebe građana promenile. Tako bi autobus koji kreće sa Ledene Stene mogao da ide do DIS-a.

“ Linija koja ide od Ledene Stene do Ekonomske škole bi mogla da ide do DIS-a. Ostavljena je i mogućnost da linija broj 5 koja ide za Somborski bulevar ide do kružnog toka koji će biti na raskrsnici Somborskog bulevara i Matejevačkog puta. “ – izjavio je Milić.

Ove godine je iz gradske kase izdvojeno oko milion dinara za subvencionisanje gradskog prevoza.

 

Leave a reply