Bivši direktor „Nišauta“, O.J. (63) uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio ovlašćenja u privredi, a inspektor terenske kontrole filijale Vojvođanska banke u Nišu Z. S. (64), zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica pomaganjem. To su dvojica Nišlija koji su danas uhapšeni u opsežnoj akciji policije širom Srbije protiv korupcije.

Kako je saopštila niška policija, sumnja se da je bivši direktor Nišauta od 2011. do 2013. godine, nenamenski potrošio više od 40 miliona dinara, koji su bili deo kredita Fonda za razvoj za rekonstrukciju i modernizaciju pogona za preradu voća, povrća i drveta.
Takođe, na ime ugovora sa Ministarstvom finansija i privrede, ista direktor je, kako se sumnja, nenamenski utrošio još 22 miliona, pa je tako stekao protivpravnu imovinsku korist za ‘Nišauto“ od ukupno 62 miliona dinara.

Kada je reč o uhapšenom terenskom kontroloru Vojvođanske banke, sumnja se da je on stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela stavljajući na raspolaganje svoj dinarski tekući račun osobi protiv koje se već vodi istraga jer je podigao novac sa knjižice jednog klijenta banke. Inspektor je potpisao nalog za isplatu i omogućio mu da podigne u gotovini 235.000,00 dinara, a uzeo i nadoknadu za sebe.