Političari ignorišu LAF

Političari ignorišu LAF

SKUPSTINASvega 85 niških funkcionera od 530 popunilo je upitnike Lokalnog antikorupcijskog foruma o broju funkcija, visini zarada i imovini i dalo dozvolu da se ti podaci objave. Njih 115 popunilo je upitnike, ali nisu dozvolili njihovo javno objavljivanje, dok su ostali ignorisali LAF i nisu se odazvali njihovom pozivu.

Političari izgleda nisu oduševljeni obavezom da daju imovinksu kartu.
Među niškim funkcionerima koji su se dazvali pozivu LAF-a i popunili upitnike o, između ostalog broju fukcija, visini zarada i imovini jesu zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, narodni poslanik Dušan Milisavljević, direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, predsednik Gradske opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović, kao i predsednik GO URSA Branislav Jovanović. Dozvolili su da se ti podaci i objave. Predsedsnik Skupštine grada Mile Ilić je medju 115 onih koji su upitnike popunili, ali nisu dozvolili njihovo objavljivanje. Ostali visoki funkcioneri i narodni posalnicia nisu ni popunili anketu.

U Birou za društvena istraživanja koji je bio partner LAF-a na ovom projektu kažu da činjenica da je svega 16 odsto funkcionera dozvolilo objavljivanje podataka govori o političkoj kulturi, ili nekulturi.

Gavrilović je posebno zabrinut što se pozivu nije odazvao gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Podatke koje su u istraživanju dobili, LAF će proslediti kabinetu premijera Srbije Aleksandra Vučića, kao i rukovodstvima svih političkih partija.[mom_video type=”youtube” id=”LVc7gGg19-o”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com