Jasmina Barać Perović, odbornica SG Niša

Odbornici Jasmini Barać Perović biće omogućen pratilac za potrebe njenog angažovanja  u radu Skupštine grada Niša, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnice Niša, posle dogovora sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i pronalaženja zakonske mogućnosti za to.

Ukoliko odbornici na sednici zakazanoj za 30. novembar 2020. godine izglasaju promenu Odluke o naknadama odbornika, predsednika i članova radnih tela, omogućiće odbornici Jasmini Barać Perović isplatu mesečne naknade kojom će moći  da izmiruje troškove pratiocu koji bude angažovan.

Priča koju je Zona plus emitovala početkom oktobra izazvala velike reakcije: Jasmina Barać Perović ovako stiže i odlazi sa sednice Skupštine Grada Niša

Takođe, saopšteno je da je u zgradi Gradske uprave u toku rekonstrukcija toaleta radi prilagođavanja uslova boravka osobama sa invaliditetom, što se realizuje uz pomoć Ministarstva.

Podsetimo, TV Zona plus prva je izveštavala o problemu odbornice sa invaliditetom kojoj je odlazak na sednice nemoguć bez pomoći asistenta.

Nakon nas ovu priču objavili su i ostali lokalni i nacionalni mediji, a usledila je i poseta državne sekretratrke resornog ministarstva.

Priču koja je pokrenula rešavanje problema pogledajte ovde