Pomoć za kupovinu školskog pribora

gadzin-han-vauceri-3Više od stotinu dvadesetoro osnovaca škole “Vitko i Sveta” u Gadžinom Hanu dobilo je vaučere za nabavku školskog pribora. Reč je o deci iz socijalno ugroženih porodica, a poklon bon od po 1.600 dinara uručili su im predstavnici Ekumenske humanitarne organizacije.

Većina roditelja naših učenika ne radi ili rade u uslovima koji nisu dovoljni da svoju decu opskrbe osnovnim sredstvima za školu, tako da je ova pomoć dobrodošla, kaže psiholog škole “Vitko i Sveta” Snežana Radonjić.

Nabavku školskog pribora finansiraju Švajcarska agencija za razvoj i saradnju i Švajcarska međucrkvena pomoć.

Za nas je izuzetno bitno da pružimo podršku deci u obrazovnom procesu,kaže koordinator projekta Stanka Janković.

Ovo je samo deo projekta za poboljšanje života Roma i drugih marginalizovanih grupa, koji je ukupno vredan oko osam miliona dinara. Polovinu novca plaća Opština Gadžin Han. Projektom je obuhvaćen i veliki posao uređivanja kupatila i priključenja na kanalizacionu mrežu 12 domaćinstava u sedam gadzin-han-vauceri-2zaplanjskih sela – Veliki Krčimir, Semče, Gornje Dragovlje, Sopotnica, Dušnik, Gornji Barbeš i Zaplanjska Toponica. Takođe, u Donjem Dragovlju pravi se vodovod za romsko naselje, a za tih 15 kuća biće plaćena i legalizaciju.

Urađena je tehničko projektna dokumentacija za legalizaciju, kao i izgradnja arteškog bunara. Pre svega urađen je elaborat i sada se čeka od opštine idejno projektna dokumentacija, kaže lokalni predstavnik Ekumenske humanitarne organizacije Nataša Vučković.

Kompletan projekat počeo je marta meseca a trebalo bi da bude završen do kraja ove godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com