TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

Pooštravanje mera: Svi objekti u Srbiji od sutra rade do 23 sata (VIDEO)

dr Kisić Tepavčević

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da svi objekti u Srbiji mogu da rade do 23 sata. Odluka na snagu stupa sutra, a ograničavanje radnog vremena do 23 časa zapravo je pooštravanje mera, jer su pojedini objekti, koji imaju bašte, mogli da rade do jedan sat posle ponoći.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže i da će kontrola primene mera biti pooostena u celoj Srbiji, a posebno u onim delovima gde je registrovan najveći broj obolelih.

“Kontrola i sankcije će biti mnogo strože nego u prethodnom periodu”, rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je navela da je tokom poslednjih nekoliko dana došlo do povećanja broja laboratorijski potvrđenih slucajeva zaraze virusom korona i da je najveći broj obolelih iz Beograda.

“Globalno mi smo još jedna od zemalja sa najnižnom stopom učestalosti oboljevanja. Međutim, ako poredimo sa prethodnom nedeljom vidimo trend porasta oboljevanja i ove nedelje taj trend je za 19 odsto veći nego u nedellji koja je prethodila”, rekla je Kisić Tepavčević.

Ističe je da je to alarmantna informacija ukoliko se imaju u vidu druge zemlje koje su imale povoljnu epidemiološku situaciju, ali se to brzo promenilo.

Kako kaže, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mere-nošenje maski izbegavanje okupljanja, lična higijena .

Upitana da li he biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

“Moramo da naučimo da živimo sa virusom”, zaključila je ona.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com