POPLAVE U PRIJEPOLJU I SJENICI

POPLAVE U PRIJEPOLJU I SJENICI

Foto: Tanjug

I dok su u NIšu prolećne temperature, u Sjenici i Prijepolju opasnost od poplava, pa je proglašena vanredna situacija. Nivo Lima kod Prijepolja raste 20 centimetara na sat, zbog čega je proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Prijepolje.

Predsednik Opštine Vladimir Babić kaže da je došlo do izlivanja u dva naselja, odlučeno je da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju i doneta je odluka da neće biti plivanja za časni krst na Bogojavljenje.

Lim je trenutno na koti od 280 centimetara, što je 20 centimetara ispod granice vanredne odbrane od poplava.

SJENICA: IZLILA SE REKA GRABOVICA, VANREDNA SITUACIJA

Tokom cele noći hitne službe i građani Sjenice borili su se sa vodom koja je nadirala u kuće. Iz jedne kuće je evakuisana majka sa decom, među kojima je i tromesečna beba. Kiša u Sjenici trenutno ne pada, a nivo Grabovice je opao za dvadesetak centimetara. Međutim, zbog najavljenih padavina, očekuje se novi porast vodostaja. Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić rekao je da čine sve što je moguće da ljudima pomognu u ispumpavanju vode iz dvorišta, sanaciji propusta, pravljenju barijera.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com