TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PORESKI KREDITI ZA SPAS ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA (VIDEO)

Poreski krediti za investicije u osnovna sredstva bili bi dobra pomoć za mala i srednja preduzeća, ocenjuju privrednici Nišavskog okruga. U narednoj godini plan Regionalne privredne komore da ponovo oživi ovu meru kao i da privrednici uspostave bolju saradnju sa lokalnim samoupravama Niša, Pirota i Prokuplja.

Kako je korona kriza devastirala poslovanje određenih delatnosti, mnogi privrednici traže načine kako da se izbore sa tekućim troškovima, ali i kako da vrate svoj biznis „u život“.

Jedan od načina pomoći privredi bila bi i neka vrsta poreskog kredita za investicije u osnovna sredstva, kaže vlasnica preduzeća za proizvodnju svih tipova osvetljenja “Fluoelektro, koje je Privredna komora Niša proglasila za jednu od tri najbolje firme u 2022. godini.

Na koje sve načine pomoći privrednicima sadržano je u planu rada Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga za narednu godinu. Glavni cilj je da se u 2023. godini uspostavi bolja saradnja komore sa lokalnim samoupravama i da se pokretanu nove zakonodovne inicijativa koje se najčešće pokreću upravo u Nišum kaže direktorka sektora za pružanje podrške članicama PKS, Kristina Đurić. 

Planira se i da još pet kompanija uđe u sistem dualnog obrazovanja, kako bi se smanjila stopa nezaposlenosti na jugu Srbije, ističe direktor RPK Niš, Aleksandar Milićević. 

Privredna komora u Nišu sa svojim članicama tokom sledeće godine planira i nastupe na devet domaćih manifestacija i pet inostranih sajmova, kao i razne edukacije za privrednike.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com