VODAVoda i struja se ne mešaju, ali će Nišlije morati da ovog leta pomešaju i progutaju i poskupljenje i struje i vode. Taman će platiti prvi 12 odsto viši račun za struju, a onda će morati da sa dna uglavnom praznog novčanika iskopaju još 10 odsto više za račun za vodu. Umesto dosadašnjih 53,04 dinara po kubiku, za vodu će morati da izdvoje 58,35 dinara i to najverovatnije od narednog meseca.

Odlukom gradskog veća Niša usvojen je  predlog JKP Naissus o povećanju cene vode za 10 odsto. Prvobitni predlog bio je da voda poskupi za više od 40 odsto što je kako kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković bilo potpuno nelogično. Nakon više meseci razgovora i upoređivanja cene vode u drugim gradovima, doneta je odluka da voda poskupi za 5,31 dinar po kubiku.

Dve godine nije povećavana cena vode. Održavanja su izuzetno skupa, su svi inputi koji stoje u kalkulaciji cene vode su povećani, a tu su električna energija, gorivo, amortizacija, troškovi održavanja sistema i ostali troškovi, rekao je Slavković.

Kako Slavković kaže cena vode za pravna lica je daleko veća nego za fizička, pa je cenu cenu potrebno uskladiti što pre. To je već urađeno kod daljinskog grejanja, a pored usklađivanja cene vode, u planu su i komunalne usuge koje građanima pruža JKP “Medijana”. Kada će se to poskupljenje desiti, za sada nije precizirano.