BUBANJ SMECE 2Nakon prvomajskih praznika u Spomen parku Bubanj prava deponija. Smeće na sve strane, polomljene klupe, uništeno drveće slika je koja se može ovde videti. Nišlije su za sobom ostavile pravi haos, a Javna komunalna preduzeća  su danas krenula u rasčišćavanje.
Kese, pivske flaše, staklo i ostaci prvomajskog ručka razbacani svuda okolo. U isto vreme, kante za smeće poluprazne i isprevrtane. Međutim, to nije ono što je najgore! Ovde su čini se ostale i posledice vahndalizma – uništeno zimzeleno drveće, spaljeni hrastovi, polomljene klupe i oštećene nadstrešnice
Spomen Park je obišao i predsednik GO Palilula Boban Džunić. Kaže da je ovde uništeno i ono što je urađeno preko IPA programa.

Postavlja se pitanje održivosti svega onoga što mi činimo i radimo. Ako smo ovde uložili preko BUBANJ SMECE300 hiljada evra i prošli sve validne kontrole, onda je potrebno da proradi i savest naših sugrađana, kaže Džunić.

Džunić dodaje da postoji projekat za fizičko-tehnički nadzor na Bubnju za koji je potrebno izdvojiti oko 20 hiljada evra. Ekipa TV Zona plus na ovom mestu zatekla je i ekipe JKP “Gorica” koje su krenule u račišćavanje prostora.