TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

POSLE USKRSA IZGRADNJA NOVIH KOTLARNICA NA GAS U NIŠU

Gradska toplana već pet dana greje objekte zbog niskih temepratura i radijatori će biti topli do 3. maja odnosno sve dok temperature budu niže od 12 stepeni Celzijusa, kažu u ovom niškom preduzeću.

Nakon prestanka rada sistema niška Toplana prelazi u režim remonta i sledi realizacija investicionih projekata, među kojima se izdvaja izgradnja kotlarnice za niški Univerzitet kako bi se rešio dugogodišnji problem jednog od najvećeg zagađivača u centru Niša.

Rekonstruisaće se tri kotlarnice, Knjaževačka, Pantelej i Mika Antić, prve dve će se izgraditi da rade na prirodni gas, a u trećoj će se izvrštiti konverzija i prelaska sa mazuta na gas”, kaže v.d. direktora JKP “ Gradska toplana” Predrag Milačić.

NOVA KOTLARNICA ZA NIŠKI UNIVERZITET 

Izgradiće se i nova kotlarnica za niški Univerzitet koji je trenutno jedan od najvećih zagađivača u Nišu, najavljuje Milačić.

Ugovor je potpisan sa izabranim ponuđačem i počinju uskoro radovi i od sledeće grejne sezone ovaj objekat neće koristiti više čvrsta goriva nego prirodni gas”, objašnjava Milačić. 

U Gradskoj toplani dodaju da će se posle uskršnjih praznika nastaviti projekti koji su započeti prošle godine kroz program rehabilitacije daljinskog grejanja ministarstva rudarstva i energetike i nemačke razvojne banke Kfw.

Projektom je predviđeno da se urade još četiri deonice kako bi građani imali bolje i kvalitetnije grejanje, kaže Milačić.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com