TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija Udarne

POSLODAVCI NUDE DUALNO ZA MAŠINCE, UGOSTITELJE, IT … (VIDEO)

Jelena Čvorović, Regionalna privredna komora Niš

Poslodavci iz Niša koji žele da prime učenike po dualnom modelu obrazovanja za narednu školsku 2022. i 2023. godinu, mogu da se prijave putem portala Privredne komore Srbije do 30. novembra. U Regionalnoj privrednoj komori Niš kažu da je veliko interesovanje poslodavaca za obuku učenika u oblasti mašinstva i elektrotehnike.

 

PRIJAVA POSLODAVACA ELEKTRONSKIM PUTEM

U toku je prijava poslodavaca koji žele da zaposle učenike po dualnom modelu obrazovanja za narednu školsku godinu. Konkurs traje do 30. novembra, a u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu kažu da će učenici u školskoj 2022.i 2023, godini moći da izaberu jedan od 59 dualnih obrazovnih profila. Elktronska prijava je na portalu dualnoobrazovanje.rs.

Po dualnom modelu obrazovanja, đaci mogu već na početku školovanja da rade u kompaniji i tako uče kroz rad i stiču praktična znanja za koja se školuju. Pri tom i zarađuju.

 

Mi svake godine imamo napredak. Čak i prošle godine kada smo mi očekivali smanjen napredak zbog pandemije. MI smo dobili rast zato što su kompanije videle mogućnost da je to jedan od načina da reše problem sa nedostatkom kadorva. Na taj način dobiju buduće radnike. Đaci doprinose kompaniji dok su na školovanju, kaže Jelena Čvorović iz Regionalne privredne komore Niš.

 

Za sve kompanije koje žele da se dodatno informišu, od ponedeljka 18. oktobra pa sve do 27. oktobra Regionalna privredna komora organizovaće pet onlajn sastanaka po sektorima. Prvi sastanak tiče se građevine, IT sektora, hemijske, gumarske i industrije nemetala.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com