Izgradnja tri nove zgrade u ulici Majakovskog u Nišu teče po planu, kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović. Uradjena je hidro izolacija i postavljna temeljna ploča. Prvi stanovi biće na prodaju ili za iznajmljivanje već od 2021.godine.

Ugovor o izgradnji potpisan u maju, prvi radovi krenuli u junu,   na kraju jula već su postavljeni temelji. Ako izvođač poštuje planiranu dinamiku, tri nova stambena objekta u niškom naselju Duvanište u ulici Majakovskog , biće gotova u decembru 2020.g kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanković 

Kako teku radovi zadovoljan je i gradonačelnik Niša.

Tri nove stambene zgrade biće visoke 5 spratova, uz prizemlje i potkrovlje. Gradi se ukupno 106 stanova. Ranije je najavljeno da će 90 biti prodato a 16 ide u zakup.

Stanovi su namenjeni socijalno neobezbedjenim porodicama, koje nemaju svoj stan a ne mogu da ga kupe po tržišnim cenama. Koliko će koštati kvadrat u Majakovskog znaće se po završetku gradnje.

 Prva očekivanja su da prodajna cena bude 700 evra po kvadratu, a iznajmljivanje oko po 1,20 evra po kvadratanom metru.

Podsećamo, ugovorena vrednost radova je oko 330 miliona dinara. Cela investicija je „teška“ oko 500 miliona dinara. Izgradnju finansira Gradska stambena agencija iz sopstvenih sredstava, od ranije prodatih stanova. 

To je oko od 40%, a preostalih 60% obezbedjuje se  kreditom komercijalnih banaka. Izvodjač radova  je Gradjevinska firma Viners.

 

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.