TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI NIŠA I ISTOČNOG SARAJEVA (VIDEO)

Grad Niš i grad Istočno Sarajevo od danas su gradovi pobratimi. Saradnja ova dva grada kruna je dobre saradnje pojedinih niških opština sa opštinama u Istočnom Sarajevu. Kao jedan od razloga za potpisivanje sporazuma, gradonačelnik Istočnog Sarajeva navodi i to što mnogo ljudi iz Niša živi u Istočnom Sarajevu i obrnuto.

Saradnja gradskih uprava, saradnja u oblastima kulture, turizma, privrede… samo su neke od stavki na kojima će u budućnosti udruženim snagama raditi Grad Niš i Istočno Sarajevo. Sporazum o saradnji koji su potpisali gradonačelnici Niša i Istočnog Sarajeva, doneće najviše ljudima koji u njima žive. Pre Niša i Istočnog Sarajeva sa opštinama u Republici Srpskoj pobratimile su se gradske opštine Pantelej i Crveni Krst.

 

– Drago mi je što su pojedine gradske opštine već uspostavile saradnju sa Republikom Srpskom i Istočnom Sarajevu. I što neguju i  dentitet našeg naroda već duže vreme, a mislim da smo ovim dokumentom stavili krunu na tu saradnju – kaže gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

 

– Saradnja u poslednjih 10 godina između Republike Srbije i Republike Srpske je odlična – kaže šef predsedništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađan Cicović.

 

Cicović je kao ključni zadatak saradnje Niša i Istočnog Sarajeva, odnosno Srbije i Republike Srpske označio očuvanje nacionalnog identiteta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com