POTPUNA EVAKUACIJA JASENOVIKA ZBOG MOGUĆEG AKCIDENTA !

POTPUNA EVAKUACIJA JASENOVIKA ZBOG MOGUĆEG AKCIDENTA !

Štab za vanredne situacije Grada Niša,  na vanrednoj sednici doneo je naredbu o potpunoj evakuaciji sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom.

Evakuacija je  od 10:00 do 11:00 sati, a zbrinjavanje evakuisanih građana je do 17:00 časova.  

 

Svi meštani sela Jasenovik dobijaju pojedinačno obavešteni o merama i postupcima tokom evakuacije, kaže se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije. Sa ugroženog područja stanovništvo će, po istovetnoj proceduri kao i u petak, iz centra sela biti prevezeno kombijima i automobilima do glavnog puta ka selu Jasenovik odakle će biti evakuisano autobusima Nišekspresa i zbrinuto u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i Gerontološkom centru u Nišu. 

Za sve su obezbeđeni hrana, voda, voće i stalni medicinski nadzor i asistenciju Crvenog krsta. Štab će nadgledati i pratiti realizaciju svih aktivnosti  i  blagovremeno obaveštavati javnost o svim daljim merama koje će se preduzimati u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i obavezama.

 Tokom večeri sa meštanima su o evakuciji razgovaral članovi Štaba za vanredne situacije na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com